StepUp Horse

Förbättra hästens prestation

Spåra andning och puls med StepUp Horse.

StepUp Horse

Det perfekta verktyget för hästtränare och ryttare

En bärbar enhet gjord för att kontinuerligt mäta och övervaka hästens andning, hjärtfrekvens, hastighet och distans i realtid under träningen. Detta hjälper tränare att känna till sin hästs fysiska form bättre, vilket leder till högre prestation och lägre risk för skador.

StepUp Horse

Övervaka din häst i realtid

Med StepUp Horse kan tränare och ägare övervaka bland annat andning, puls, hastighet i realtid under eller efter träningen.

Fördelar

Förbättra träningseffektiviteten

Genom att övervaka och mäta hjärt- och andningsfrekvenser är det möjligt att förbättra träningseffektiviteten över tid.

Fördelar

Undvik överträning

Genom att mäta utmattningen hos tävlingshästar kan du stoppa dem från att bli övertränade och minimera risken för skador.

Fördelar

Övervaka data för återställningsparametrar

Tränarna och ägarna kan få återhämtningsdata för andning och hjärtfrekvens efter träning eller tävling, vilket skulle hjälpa till att förstå hästens fysiska förutsättningar.

Varför StepUp Horse?

Funktioner

StepUp Horse är en bärbar bärbar enhet som sitter runt hästens bröstkorg för att mäta hästens vitala signaler (andning, puls, distans och hastighet) under träning och vila.

Inkluderar en mjukvarulösning för att få data i realtid på en smartklocka och dataanalys efter varje träning eller lopp på en smartphone för tränaren.

Håll dig uppdaterad

”Det ska bli intressant att använda bältet och se hur det påverkar träningen och välmåendet för mina hästar. Det ska bli särskilt häftigt att se hur integreringen av andningsparametern kan ge mig en bättre förståelse av hästarnas kondition och följa deras prestation.”

Amanda AnderssonInternationell guldmedaljör i fälttävlan

"Jag ser fram emot att använda bältet när jag tränar mina hästar, speciellt på grund av hur jag kommer att se hästarnas form direkt "på papperet". Eftersom jag tränar dem alla som individer, kommer det att hjälpa mig att känna igen tillståndet för var och en av dem samt tillåta mig att fatta beslut om träningen baserat på information den ger mig. Jag tror också att det kommer att vara ett bra sätt att veta vilka hästar man ska träna samtidigt för att bättre få en förståelse för hur de står sig i förhållande till varandra.”

Håkan K PerssonTravtränare

”Jag tycker att bältet är en intressant användning av teknik när man tränar travhästar. Det är alltid spännande att följa utvecklingen inom träning av hästar och lära sig nya saker. Det ska bli spännande att få testa den och hjälpa StepUp Horse att vidareutveckla enheten.”

Ulf StenströmerTravtränare

Innovation Fund Denmark

Development course with a soft grant

Danish Tech Challenge

Startup Accelerator

Smart X

Smart Textiles Accelerator